16 اسفند 1394 - 15:15 شناسه خبر: 4092 نسخه چاپی

پدرام سلطانی در همایش اقتصادی آلمان و ایران در فرانکفورت مطرح کرد:

همکاری های اشتراکی نباید فقط به مرزهای ایران محدود شود

همکاری های اشتراکی نباید فقط به مرزهای ایران محدود شود پدرام سلطانی در همایش اقتصادی آلمان و ایران در فرانکفورت مطرح کرد:
اعضای هیأت اعزامی اتاق ایران به سرپرستی پدرام سلطانی در دومین روز حضور در آلمان به اتاق بازرگانی فرانکفورت آمدند تا با شرکت های مطرح ایالت هسن دیدار و ...

اعضای هیأت اعزامی اتاق ایران به سرپرستی پدرام سلطانی در دومین روز حضور در آلمان به اتاق بازرگانی فرانکفورت آمدند تا با شرکت های مطرح ایالت هسن دیدار و ملاقات های تجاری را برگزار کنند. از برآیند یک دیدار تجاری در برلین قراردادی بین دو موسسه آکادمیک آلمانی و ایرانی در امرآموزش صادرات مدرن، امروز با حضور مقامات اتاق های ایران و فرانکفورت به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از اتاق ایران، این نشست با حضور پدرام سلطانی نایب رئیس اتاق ایران، متیوس مولر رئیس اتاق فرانکفورت، اکسل هنکل رئیس بخش همکاری های اقتصادی خارجی وزارت انرژی و اقتصاد آلمان و فرهاد شریف معاون اموربین الملل اتاق ایران، امید یراقی رییس اتاق مشترک ایران و آلمان و بیش از نود نفر از تجار و شرکت های ایرانی و همچنین 300 شرکت آلمانی مشتاق به توسعه روابط تجاری با ایران برگزار شد.

متیوس مولر رییس اتاق بازرگانی فرانکفورت، با اشاره به اهمیت سابقه طولانی همکاری صنعتی بین دو کشور و فضای خوب بازار ایران و ذهنیت مثبت شرکت های ایرانی در کار با محصولات با کیفیت آلمانی را یکی از مزیت های توسعه همکاری های اقتصادی با ایران عنوان کرد و گفت: خیلی خوشحالیم که تحریم های ایران با دیپلماسی و تفاهم به پایان رسید. دهها سال همکاری های تجاری و اقتصادی بین دو کشور وجود دارد و باید آینده را برای کارهای اقتصادی پایدار آماده نماییم.

وی افزود: هنوز یک سری مشکلات، سد راه تجار و بازرگانان دو کشور است که باید از طرف اتحادیه اروپا و مقامات آلمانی تسهیل گردد. این گونه همایش ها و دیدارهای تجاری بین صاحبان صنایع فرصت مناسبی برای مطرح کردن مشکلات و موانع است تا مسئولان دو کشور این موضوعات را بررسی و در رفع آنها کوشش نمایند.

در ادامه پدرام سلطانی نایب رئیس اتاق ایران، با تاکید بر اجرایی شدن برجام و سفر اولین هیأت تجاری اتاق ایران به شهر فرانکفورت که مرکز مالی آلمان به شمار می رود، بر لزوم ارتباط صنایع کوچک و متوسط دو کشور در کنار صنایع زیربنایی، اشاره کرد و گفت: دولت در نظر دارد روند خصوصی سازی را با هدف قوی تر شدن نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور به انجام برساند. بر اساس گزارش های بین المللی تا سال 2014 محیط کسب و کار ایران، کاهش چشم گیری داشت که خوشبختانه طی دو سال اخیر این رتبه 20 پله بهبود داشته است.

وی استقرار سیستم جامع مالیاتی از اوایل سال جدید شمسی را شرایطی مطلوب برای شرکت های خارجی که قصد سرمایه گذاری در ایران را دارند عنوان کرد و افزود: در اصلاحات به عمل آمده در قانون مالیاتهای مستقیم، سرمایه گذاری در صنعت و همچنین در گردشگری، حمل و نقل و سلامت، تا 20 سال در مناطق محروم و تا 10 سال در همه نقاط کشور معافیت صد در صدی مالیات بر درامد خواهد داشت.

سلطانی از تغییرات اساسی در قوانین گمرکی، سیستم های بانکی و انطباق با استانداردهای بین المللی توسط دولت در سال آینده خبر داد و افزود: تشریفات گمرکی سریعتر و شفافتر خواهد شد و پیش بینی می شود با تک نرخی شدن ارز، شفافیت و انظباط بیشتری در ارتباط بین المللی بانکها ایجاد شود.

نایب رییس اتاق ایران تسهیل سازی فرآیند دریافت مجوز های کسب و کار را یکی از گام های مهم برای جذب سرمایه گذاری خارجی توصیف کرد و گفت: در کمیته مقررات زدایی بخش خصوصی حضور دارد و این کار با نظر اتاق بازرگانی ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی کشور، اتفاق می افتد.

وی برنامه ریزی برای تصویب برنامه 5 ساله ششم توسعه اقتصادی در مجلس را یکی از گام های اساسی دولت برای افزایش رشد اقتصادی کشور خاطر نشان کرد و افزود: . رویکردهای اصلی این برنامه شامل کوچک سازی دولت، توسعه بخش خصوصی، مقابله با بحران کم آبی و محیط زیست، توسعه سرمایه گذاری صنعتی در سواحل جنوبی کشور، بهبود محیط کسب و کار، بهره وری انرژی و توسعه حمل و نقل ریلی در کشور می باشد.

پدرام سلطانی، اشتغال زایی و بهبود سطح کیفی زندگی در کشورهای خاورمیانه را راهکاری برای کاهش افراطی گری و خطرات ناشی از جنگ های منطقه ای عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی ایران بر این باور است که همکاری مشترک اقتصادی بین ایران و اروپا و به خصوص آلمان و چند کشور عمده اروپایی، می تواند فقط محدود به مرزهای ایران نباشد. ورود سرمایه گذاریهای مستقیم خارجی به ایران می تواند شروعی باشد بر تقویت اقتصاد ایران و امکانپذیر ساختن انجام سرمایه گذاریهای بیشتر ایران در کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و عراق. اقتصاد ایران به همراه اروپا می تواند در تقسیم کار ایجاد صلح و امنیت در خاورمیانه نقش مؤثری داشته باشد.

سلطانی هدف حضور مدیران چند بانک خصوصی و موسسات مالی در این سفر را سرعت و جدیت بخشیدن به شروع همکاری با همتایان آلمانی ارزیابی کرد و گفت: بانکهای ایرانی در تلاشند که کاستیهای خود را به سرعت رفع کنند و خود را آماده همکاری با بانکهای خارجی کنند

وی موقعیت خوب ایران در منطقه به عنوان یک هاب برای دسترسی به کشورهای همسایه را یکی دیگر از مزیت های سرمایه گذاری در زمینه های حمل و نقل خاطر نشان کرد و گفت: ذخائر غنی معدنی، جاذبه های فراوان گردشگری، وفور منابع انرژی و مهمتر از همه نیروی کار جوان، تحصیلکرده و ارزان فرصتهای فراوانی را برای سرمایه گذاری در ایران فراهم کرده اند. پس هر شرکت آلمانی که به شرق فکر می کند باید جای پایی در ایران برای خود درست کند.

توسعه سرمایه گذاری مشترک و احداث شهرک های صنعتی در مرزهای شرقی ایران

در ادامه فرهاد شریف با ارائه یک پرزنتیشن از مزیت های اقتصادی ایران و پتانسیل های همکاری در بخش های مختلف، رویکرد بخش خصوصی ایران را توسعه مناسبات با تمامی کشورهای مشتاق و با صنایع پیشرفته عنوان کرد و افزود: کارهای اشتراکی با شرکت های ایرانی در مرزهای شرقی کشور می تواند یکی از راهکارهای افزایش سطح کیفی زندگی مردمان این مناطق با هدف توسعه سرمایه گذاری های مشترک مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: احداث کریدور های شمال و جنوب، شرق و غرب و همچنین دسترسی ایران به کشورهای شمالی و با توسعه خطوط ریلی و سرمایه گذاری در زیرساخت های حمل و نقل فراهم خواهد شد و استفاده از صنعت آلمان و تولید در داخل ایران مسیر ارسال این محصولات به بازار هدف را کوتاهتر و بهینه خواهد کرد.

معاون امور بین الملل اتاق ایران، پروژه های زیر ساختی برای ارسال گاز از عسلویه به پاکستان، توسعه بندر چابهار، و ایجاد نیروگاه های برق در این مناطق را از فرصت های منطقه جنوب شرق کشور ارزیابی کرد و افزود: ایران با ریسک کم و بهره مندی از منابع انسانی تحصیل کرده در کنار انرژی ارزان، ظرفیت های بالای سرمایه گذاری را برخوردار است که امیدواریم این همایش و مذاکرات پلی برای اتصال بخش های تجاری و صنعتی دو کشور باشد.

در ادامه الکس هنکل رئیس بخش تجارت خارجی وزارت انرژی و اقتصاد آلمان بر لزوم برطرف شدن موانع تجاری و همکاری های بانکی تاکید کرد و گفت: با برداشته شدن تحریم ها از کارهای مهم باقی مانده تسهیل تجارت، کم کردن مراحل اخذ مجوزهای تجاری، حمایت حقوقی و درخواست از اتحادیه اروپا برای رفع کامل محدودیت های بانکی است که توسط آمریکا وضع شده است.